info@nikos-rooms.gr
|
+30 6972 866338

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι χερσόνησος που βρίσκεται στα νότια της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από τρείς μικρότερες χερσονήσους (την Κασσάνδρα, την Σιθωνία και τον Άθω) οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι σχηματίζουν μία τρίαινα που διεισδύει στα γαλανά νερά του Αιγαίου. Ηλιόλουστες, χρυσές – καλυμμένες με άμμο – παραλίες, ειδυλλιακοί κόλποι, παραδοσιακά χωριουδάκια αλλά και σύγχρονα τουριστικά θέρετρα, διάσπαρτα νησάκια, προστατευμένοι κολπίσκοι, πευκόφυτοι λόφοι που βυθίζονται στα νερά της θάλασσας συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης Χαλκιδικής. Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής είναι ο Πολύγυρος που βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της, μόλις 69 χιλιόμετρα απο την Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση γίνεται κυρίως οδικώς και το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το «Αεροδρόμιο Μακεδονίας», έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Καλλιθέα

Σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης στην χερσόνησο της Κασσάνδρας βρίσκεται το πιο διάσημο και κοσμικό τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής, η Καλλιθέα. Το όνομα του χωριού οφείλεται στην εκπληκτική θέα που απολαμβάνει ο επισκέπτης του από την κεντρική πλατεία του χωριού προς την θάλασσα και την χερσόνησο της Σιθωνίας.

Το παλιό όνομα του χωριού είναι “Μάλτεπε” και προέρχεται από τους πρόσφυγες που το ίδρυσαν το 1922 προερχόμενοι από το Μάλτεπε της Μικράς Ασίας. Μετονομάστηκε σε Καλλιθέα μετά τον πόλεμο του 1940.

Στην περιοχή υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως ο αρχαίος ναός Άμμων Ζευς όπου λατρεύονταν ο θεός Διόνυσος και οι Νύμφες και ο οποίος χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.χ., καθώς επίσης και νεότερα ευρήματα από την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο. Αξιοθέατο επίσης αποτελεί και το Εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Διαθέτοντας άρτια τουριστική υποδομή σε συνδυασμό με εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά τοπία που περιλαμβάνουν πεντακάθαρες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά , χρυσές αμμουδιές, και καταπράσινα δάση από πεύκα, η Καλλιθέα τα έχει όλα.

Και για τους εραστές της καλής ζωής και διασκέδασης η Καλλιθέα διαθέτει εμπορικά κέντρα και καταστήματα για οτιδήποτε χρειαστούν καθώς επίσης και έντονη νυκτερινή ζωή. Μερικά από τα πιο διάσημα club βρίσκονται εδώ, φιλοξενώντας συχνά διάσημους σε όλο τον κόσμο disk jokeys, disco, καφέ μπαρ και παραδοσιακές ταβέρνες συμπληρώνουν όλο το φάσμα της διασκέδασης.

Στην πρωτεύουσα του δήμου Κασσανδρεία σε απόσταση 4 χιλιομέτρων υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο.

Ιστορία

Η Χαλκιδική, σύμφωνα με ευρήματα από την προϊστορική εποχή στην περιοχή των Πετραλώνων, κατοικήθηκε περίπου πριν από 700.000 χρόνια. Οικισμοί από την Νεολιθική εποχή και την εποχή του Χαλκού, βρίσκονται στην δυτική και κεντρική Χαλκιδική, ενώ πολλές πόλεις άνθησαν, ανά τους αιώνες και μία από τις πιο σημαντικές πόλεις αυτές, ήταν και η πόλη Όλυνθος (αρχαιολογικά ευρήματα στην Όλυνθο, την Ποτίδαια, τα Στάγιρα και την Τορώνη). Το 384 π.χ. γεννήθηκε στα Στάγιρα ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Χαλκιδική πήρε το όνομα της από την πόλη Χάλκις που βρίσκεται στην Εύβοια και η οποία αποίκησε την περιοχή κατά τον 8° και 7° αιώνα π.χ. Η Κασσάνδρα πήρε το όνομα της από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο, η Σιθωνία από τον Σίθων (γιό του θεού Ποσειδώνα) και ο Άθως από τον μυθικό γίγαντα Άθω. Τον 9° αιώνα ιδρύθηκε η πρώτη μοναστική κοινότητα στον Άθω. Σήμερα, η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, λειτουργεί σαν κιβωτός για τον Χριστιανισμό, με Βυζαντινά Μοναστήρια, σπηλιές, μοναχούς και προσκυνητές, ένα «βουνό – εκκλησία» για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Phone

+30 6972866338

+30 23740 22428,22843

Διεύθυνση

ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 10 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τ.Κ. 63077 ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Email

info@nikos-rooms.gr

Τιμοκατάλογος
Απρίλιος 20 €
Μάιος 25 €
Ιούνιος 35 €
Ιούλιος 50 €
Αύγουστος 50 €
Σεπτέμβριος 35 €
Οκτώβριος 20 €

 

Οι παραπάνω τιμές αναφέρονται σε δύο ενήλικα άτομα ανά διαμέρισμα μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους.