Τοποθεσία      Υπηρεσίες      Φωτογραφικό Υλικό       Πληροφορίες

α ενοικιαζόμενα διαμερίσματα “Νίκος” βρίσκονται στο ωραιότερο σημείο της Καλλιθέας με θέα τη θάλασσα, στο κέντρο του χωριού, με καταστήματα σε πολύ κοντίνη απόσταση (σούπερμαρκετ, φούρνος, εστιατόρια, καφετέριες, τράπεζα, σταθμός λεωφορείων, σταθμός ταξί).

ε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης στην χερσόνησο της Κασσάνδρας βρίσκεται το πιο διάσημο και κοσμικό τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής, η Καλλιθέα. Το όνομα του χωριού οφείλεται στην εκπληκτική θέα που απολαμβάνει ο επισκέπτης του από την κεντρική πλατεία του χωριού προς την θάλασσα και την χερσόνησο της Σιθωνίας.

ο παλιό όνομα του χωριού είναι “Μάλτεπε” και προέρχεται από τους πρόσφυγες που το ίδρυσαν το 1922 προερχόμενοι από το Μάλτεπε της Μικράς Ασίας. Μετονομάστηκε σε Καλλιθέα μετά τον πόλεμο του 1940.

την περιοχή υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως ο αρχαίος ναός Άμμων Ζευς όπου λατρεύονταν ο θεός Διόνυσος και οι Νύμφες και ο οποίος χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.χ., καθώς επίσης και νεότερα ευρήματα από την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο. Αξιοθέατο επίσης αποτελεί και το Εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

ιαθέτοντας άρτια τουριστική υποδομή σε συνδυασμό με εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά τοπία που περιλαμβάνουν πεντακάθαρες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά , χρυσές αμμουδιές, και καταπράσινα δάση από πεύκα, η Καλλιθέα τα έχει όλα.

αι για τους εραστές της καλής ζωής και διασκέδασης η Καλλιθέα διαθέτει εμπορικά κέντρα και καταστήματα για οτιδήποτε χρειαστούν καθώς επίσης και έντονη νυκτερινή ζωή. Μερικά από τα πιο διάσημα club βρίσκονται εδώ, φιλοξενώντας συχνά διάσημους σε όλο τον κόσμο disk jokeys, disco, καφέ μπαρ και παραδοσιακές ταβέρνες συμπληρώνουν όλο το φάσμα της διασκέδασης.

την πρωτεύουσα του δήμου Κασσανδρεία σε απόσταση 4 χιλιομέτρων υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο.Online ΚράτησηΚαλλιθέα Χαλκιδικής
Ταχ. Θυρίδα 44 Τ.Κ. 63077 Κασσανδρεία Χαλκιδικής
Τηλ. 23740 22428, 23740 22843
Fax 23740 22843
Κινητό 6972 866338

Created By Alpha
Copyright 2004 Nikos Rooms